Evenimente‎ > ‎

Conducerea UGSR a fost validată definitiv de instanţele judecătoreşti!

postat 30 mai 2016, 02:37 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 18 nov. 2016, 03:49 ]
UPDATE. Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondat apelul formulat prin contestaţia în anulare depusă de către Federaţia din Industria Alimentară prin preşedinte, Dragoş Frumosu, împotriva Sentinţei nr. 399 din 27.05. 2016 .Hotărârea este definitivă: http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000337745&id_inst=2

Pe această cale, Biroul Executiv face un apel către toate organizaţiile sindicale să dea dovadă de unitate şi să se solidarizeze cu demersurile UGSR în vederea reconstruirii unei mişcări sindicale autentice în România. Totodată, conducerea UGSR solicită instituţiilor abilitate ale statului să definitiveze cu celeritate plângerile penale depuse de către confederaţie împotriva acţiunilor  fostei conduceri.   

Marin Iancu, Preşedinte UGSR
 


După doi ani de procese, instanţa a validat  noua conducere a Uniunii Generale a Sindicatelor din România-UGSR. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este definitivă!

Congresul Uniunii Generale a Sindicatelor din România – UGSR, convocat în sesiune extraordinară în data de 19 iulie 2014 la Bucureşti, a ales o nouă conducere, votând, totodată, strategia relansării confederaţiei, pentru a redeveni o forţă în peisajul mişcării sindicale româneşti.

Cei peste 100 de delegaţi prezenţi au votat, cu unanimitate, revocarea din funcţie a membrilor fostei conduceri (vezi aici Rezoluţia), acuzaţi că au sprijinit atacurile  unor grupuri de interese asupra patrimoniului confederaţiei, prin înstrăinarea frauduloasă către un investitor privat, a clădirii de patrimoniu naţional aflată în Bdul. Regina Elisabeta nr. 45, sector 5 Bucureşti.

Congresul a abrobat și adoptat obiectivele noii echipe de conducere pe următorii patru ani, cerând, totodată, actualei clase politice, să modifice în regim de urgenţă legislaţia muncii, care este cea mai restrictivă din Uniunea Europeană. Salariații au nevoie de o protecție reală. Ei trebuie să beneficieze de normele europene și să fie   reprezentaţi şi apăraţi de organizaţii sindicale puternice  (vezi aici Rezoluţia).

Pentru o perioadă de patru ani, a fost aleasă următoarea conducere:

- Marin Iancu, Preşedinte,

- Cristinel  Godinac – Prim vicepresedinte,

- Leonard Păduret, Vicepresedinte,

- Marin Constantin, Vicepresedinte,

- Aurel Mihut, Vicepresedinte,

- Ion Moraru, Vicepresedinte,

- Adrian Itu, Vicepreşedinte,

- Gheorghe Stoian, Vicepresedinte,

- Maria Paraschiv, Vicepresedinte,

- Ilie Gorgan, Vicepresedinte,

- Emil Păscuţ, Secretar general,

- Adrian Valentin Moise, Secretar general adjunct,

- Florea Lazăr, Secretar executiv,

- Adrian Bujorică Nania, Secretar executiv,

- Gheorghe Curcă, Secretar executiv,

- Dumitru Munteanu, Secretar executiv,

Comisia de cenzori:

Ion Argeseanu, presedinte, Cristina Cretu, membru, Ana Marcu, membru.


„UGSR reprezintă o forţă care nu va capitula în faţa rechinilor imobiliari, în faţa celor care doresc să acapareze patrimoniul mişcării sindicale din România. Aşa cum UGSR a reuşit  să-şi facă curăţenie în propria casă, prin excluderea celor care au călcat în picioare principiile sindicalismului, tot aşa va reuşi să coaguleze în continuare mişcarea sindicală. România are nevoie de sindicate puternice, nu de confederaţii care au trădat interesele membrilor săi şi au transformat angajatul român în sclav aflat la cheremul angajatorilor. Practic, din acest moment, începe reconstrucţia UGSR, iar orice tentativă de folosire nejustificată de către persoane fizice sau juridice a însemnelor UGSR va fi deferită instituţiilor abilitate de lege!” – a declarat Marin Iancu, preşedintele  UGSR.

În acest proces, UGSR a fost reprezentată de avocat dr. Ştefan Naubauer.

Departament Comunicare UGSR                                                            Bucureşti, 30 mai 2016

Foto: Alex Tudor, AGERPRES