Evenimente‎ > ‎

Congresul UGSR a decis excluderea grupului organizat care a înstrăinat fraudulos patrimoniul confederaţiei

postat 19 iul. 2014, 05:21 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 23 iul. 2014, 01:27 ]
Congresul Uniunii Generale a Sindicatelor din România – UGSR, ce a avut loc  în sesiune extraordinară astăzi, 19 iulie 2014 în Bucureşti, a votat strategia confederaţiei pentru a contracara ultimele atacuri ale unor grupuri de interese asupra patrimoniului confederaţiei, prin înstrăinarea frauduloasă către un investitor privat, a clădirii de patrimoniu naţional aflată în Bdul. Regina Elisabeta nr. 45, sector 5 Bucureşti.

 Peste 100 de delegaţi prezenţi la Congres au votat cu unanimitate de voturi revocarea din funcţia de preşedinte a  confederaţiei şi excluderea din organizaţie a lui Ştefan Călinescu şi a grupului său format din Dumitru Puiu Horea primvicepreşedinte, Dragoş Frumosu, secretar general şi a consilierilor Ioana Isbăşescu şi Cosmin Călinescu. (vezi aici Rezoluţia)

Congresul a votat o Rezoluţie prin care împuterniceşte noua conducere aleasă să facă toate demersurile necesare pentru a depune în justiţie acţiuni civile şi penale împotriva celor care au acţionat împotriva intereselor organizaţiei şi pentru a anula toate actele semnate de fosta conducere fără acordul forurilor statutare. (vezi aici Rezoluţia)

De asemenea, Congresul şi-a stabilit strategia pentru următorii patru ani şi cere actualei clase politice să modifice în regim de urgenţă legislaţia muncii, care este cea mai restrictivă din Uniunea Europeană,  pentru ca salariaţii să poată fi reprezentaţi şi apăraţi de organizaţiile sindicale. (vezi aici Rezoluţia)

Pentru o perioadă de patru ani, a fost aleasă următoarea conducere:

- Marin Iancu, Preşedinte

- Cristinel  Godinac – primvicepresedinte

- Leonard Păduret, vicepresedinte,

- Marin Constantin, vicepresedinte

- Adrian Itu, vicepreşedinte

- Gheorghe Stoian, vicepresedinte,

- Petre Rădulescu, vicepresedinte

- Maria Paraschiv, vicepresedinte

- Ilie Gorgan, vicepresedinte

- Aurel Mihut, vicepresedinte

- Ion Moraru, vicepresedinte

- Emil Păscut, secretar general,

- Adrian Valentin Moise, secretar general adjunct

- Florea Lazăr, secretar executiv

- Adrian Bujorică Nania, secretar executiv,

- Gheorghe Curcă, secretar executiv

- Dumitru Munteanu, secretar executiv

Comisia de cenzori:

Ion Argeseanu, presedinte, Cristina Cretu, membru, Ana Marcu, membru
„UGSR reprezintă o forţă care nu va capitula în faţa rechinilor imobiliari, în faţa unor grupuri de interese care doresc să acapareze patrimoniul mişcării sindicale din România. Aşa cum UGSR are acum bărbăţia să-şi facă curăţenie în propria casă, prin excluderea celor care au călcat în picioare principiile sindicalismului, transformând organizaţia într-o anexă a unor privaţi, tot aşa va reuşi să coaguleze în continuare mişcarea sindicală din România.” – a declarat Marin Iancu, noul preşedinte al UGSR. (vezi aici Raportul)

 

Departament Comunicare UGSR

Foto: Alex Tudor, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

ĉ
Utilizator necunoscut,
19 iul. 2014, 05:21
ĉ
Utilizator necunoscut,
19 iul. 2014, 05:21
ĉ
Utilizator necunoscut,
19 iul. 2014, 05:21
ĉ
Utilizator necunoscut,
19 iul. 2014, 05:21