Evenimente‎ > ‎

FRJ MediaSind solicită instituţiilor statului să ancheteze asaltul unor grupuri de interese asupra UGSR

postat 9 iul. 2014, 01:12 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 23 iul. 2014, 01:29 ]

Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind
, membră cu drepturi depline a Uniunii Generale a Sindicatelor din România, confederație sindicală recunoscută de lege prin Decizia nr.474/2010 a Curții de Apel București, protestează față de de lipsa de reacție a Poliției  în fața atacului unor  adevărate grupuri de interese infiltrate în  mișcarea sindicală, asupra patrimoniului confederației noastre.

În data de 8 iulie 2014Ioana Isbăşescu, o aşa-zisă consilieră a președintelui UGSR Ștefan Călinescu, însotită de un executor judecătoresc și de alte două persoane îmbrăcate în civil care au susținut că sunt ofițeri de poliție, au întrerupt activitatea confederației prin schimbarea yalelor de la birourile Președintelui Executiv al UGSR și  al personalului confederației, aflate în Bucureşti, Bdul. Regina Elisabeta nr 45, sector 5 (foto). După ce au încercat să spargă şi biroul vicepreședintelui UGSR în care se aflau computerele și alte echipamente tehnice  aflate în proprietatea FRJ MediaSind și puse la dispoziția copfederației pentru activități de comunicare și de imagine, aceștia au sigilat biroul.

Deși atât președintele FRJ MediaSind și vicepreședinte al UGSR, secretarul executiv și alți angajați au solicitat executorului un ordin judecătoresc, acesta a susținut că acționează în urma unei Decizii care poartă antetul UGSR. Executorul judecătoresc a săvârșit un mare abuz. Acestuia i s-a explicat în nenumărate rânduri că acea adresă nu poate să producă efecte juridice deoarece nu are ștampila oficială a UGSR și nici semnăturile membrilor Biroului Executiv, singurul for care putea să ia o astfel de decizie. Fără să țină cont de cererile noastre de respectare a legalității, el a continuat acțiunea abuzivă, fiind secondat, în acest demers ilegal, chiar de patronul firmei care a închiriat fraudulos unele spații din sediul UGSR.

În mod straniu, nici apelarea serviciului 112 și sosirea unui echipaj de poliție, nici lovirea unui angajat, nici blocarea preseila intrarea în clădire, nici invitarea afară a vicepreședintelui UGSR și a secretarului executiv  de către patronul firmei care a pus monopol ilegal  pe clădirea UGSR, nu i-a determinat pe oamenii legii să intervină. Lipsa de reacție a polițiștilor ridică mari semne de întrebare și chiar, mai mult, generează suspiciunea unor implicări  interesate, care vizează acapararea unei clădiri de patrimoniu ce valorează câteva milioane de euro.

Având în vedere aceste fapte grave, FRJ MediaSind propune Congresului Confederației ce va avea loc în data de 19 iulie a.c.(vezi aici), să voteze o Rezoluție privind anularea tuturor contractelor de închiriere a clădirii UGSR din Bdul. Regina Elisabeta nr 45, încheiate în mod fraudulos, pe o perioadă de 20 de ani, fără acordul organelor de conducere ale confederaţiei. Totodată FRJ  MediaSind cere instituțiilor abilitate ale statului să cerceteze și să pună capăt atacurilor grupurilor de interese asupra averii UGSR.

Pentru informare, vă prezentăm comunicatul de presă al UGSR (www.ugsr.ro) privind abuzurile din data de 8 iulie a.c., precum și o relatare de la fața locului realizată de colegii noștri jurnaliști de la The Epoch Times.


Comitetul Executiv al FRJ MediaSind                                Bucureşti, 9 iulie 2014


Drept la replică SC Casa Latină SRL publicat astăzi, 10.06.2014, ora 10.18:

De asemenea, pentru a respecta deontologia profesională, prezentăm şi punctul de vedere transmis de către SC Casa Latină SRL în data de 10 iulie 2014, ora 10.14, la adresa de mail office@mediasind.ro:

Buna ziua,

 Subscrisa S.C CASA LATINA S.R.L., prin reprezentantii sai legali, va solicita dezmintirea de urgenta din comunicatul transmis de UGSR, precum si din toate articolele de presa, care s-au transmis public, in mod abuziv, in data de 08.07.2014, conform notificarii (atasata).  

Va punem in vedere, dezmintirea celor mentionate, in termen de maxim 24 ore, in caz contrar, societatea noastra isi rezerva dreptul de a solicita despagubiri materiale pentru perturbarea activitatii societatii noastre, precum si dreptul de a va actiona in judecata, deoarece ne aflam in prezenta unei infractiuni de calomnie si defaimare a imaginii grupului nostru de companii.

 Va multumim!

 Viorica Anton

Consilier Juridic

Vezi aici Notificarea Cabinetului de Avocat "George Chiţu"


http://epochtimes-romania.com/news/exclusiv-marti-trei-ceasuri-rele-pentru-ugsr-cum-se-jefuieste-la-drumul-mare-un-patrimoniu-video---220194

EXCLUSIV. Marţi trei ceasuri rele pentru UGSR: Cum se jefuieşte „la drumul mare” un patrimoniu (video)

08.07.2014
Loredana Diacu
Cristi Godinac. (Eugen Horoiu / Epoch Times Romania)
Cristi Godinac. (Eugen Horoiu / Epoch Times Romania)

YouTube Video

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Reprezentaţii sindicalelor afiliate UGSR (Uniunea Generală a Sindicatelor din România) ce îşi au birourile pe Bulevardul Regina Elisabeta 45, într-o splendidă clădire monument istoric, s-au trezit marţi cu "portăreii" la uşă, cu alte cuvinte, cu un executor judecătoresc însoţit de poliţişti. Fără să fi beneficiat de vreo notificare prealabilă, somaţie, avertisment etc. angajaţii organizaţiilor membre UGSR au fost scoşi în stradă iar birourile le-au fost sigilate. O angajată a UGSR-ului, Cristina Creţu, a fost plesnită peste faţă de o persoană care l-a însoţit pe executorul judecătoresc.

Vicepreşedintele UGSR Cristian Godinac, care deţine şi calitatea de preşedinte al sindicatului jurnaliştilor Mediasind a sunat la 112, reclamând evacuarea drept un abuz. Conform liderului sindical, executorul judecătoresc care i-a somat să părăsească clădirea nu a prezentat o hotărâre de evacuare care să justifice în mod legal evacuarea.

Dl Godinac a explicat, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times, pe care vă invităm să-l urmăriţi în materialul video alăturat, că ceea ce se întâmplă este rezultatul unei înţelegeri între unii reprezentanţi ai UGSR şi mafia imobiliară din Bucureşti. Practic, etajul clădirii în care funcţionează sindicatele a fost închiriat unei firme private, Casa Latină, care, de altfel, deţine şi un hotel/bistro la parterul clădirii, fără ca respectivul contract de închiriere să fi fost avizat de Biroul Executiv al UGSR şi cu atât mai puţin de Congresul Naţional al Sindicatului.

Astăzi, patronul restaurantului de la parterul UGSR, Petrică Paraschiv (fost director adjunct al Agenţiei Naţionale de Locuinţe din partea PSD şi fondator al firmei Tipart Group, tipografia care a tipărit materialele pentru campania electorală a PSD-ului din 2009) a urcat la etajul ocupat de sindicate, însoţit de o consilieră de la UGSR, de executorul judecătoresc şi de poliţişti, cerându-le sindicaliştilor să părăsească sediul.


Contactat telefonic, preşedintele executiv al UGSR, Marian Iancu ne-a confirmat că acţiunea de astăzi a fost un abuz care va fi sesizat organelor de cercetare în drept. Contractul de închiriere al etajului ocupat de birourile sindicaliştilor ar fi fost semnat fără aprobarea Biroului Executiv, de Ştefan Călinescu, care, conform Curentul ar fi reprezentantul a patru federaţii sindicale apropiate de Sorin Ovidiu Vîntu şi reprezentantul intereselor acestora în UGSR, al cărui patrimoniu a fost jefuit sistematic în ultimii ani. "Ştefan Călinescu a încălcat toate normele statutare. Sindicatul nu este societate comercială, nici asociaţie familială!", a declarat pentru Epoch Times dl Iancu.Merită menţionat că, în timpul evacuării, una dintre angajatele UGSR a fost pălmuită de o persoană care pretinde că este jurista şi consiliera personală a preşedintelui UGSR. Mai multe informaţii în materialul video de pe pagina originală Epoch Times.

În lumina celor petrecute, preşedintele executiv UGSR a convocat Congresul Naţional unde se va pune în discuţie problema şi se va cere schimbarea din funcţie a celor care au semnat contractul prin care se închiriază sediul sindicatului către Casa Latină.

Petrică Paraschiv

Petrică Paraschiv, fost acţionar majoritar la Tipart Group SRL şi paravan al PSD, conform Curentul, a fost numit în aprilie 2009 director general adjunct (pe probleme de credit ipotecar) al Agenţiei Naţionale a Locuinţelor (ANL), din partea PSD. Înainte să-şi preia funcţia la ANL, Paraschiv a fost scos din Tipart Group unde deţinea 93% din acţiuni, alături de o anume Mihaela Drăgan (7%). Cu acea ocazie, Paraschiv şi-a cedat pachetul de acţiuni la Tipart către offshore-ul cipriot Katopolis Holding Ltd, cu sediul la aceeaşi adresă (str. Krinon nr.16, PC 3110, Limassol, Cipru) unde a fost înregistrat şi offshore-ul Ocean Zone Energy Ltd care, un an mai încolo, avea să preia creanţa PSD-ului pentru materialele electorale tipărite în 2009 de la Tipart din al cărui acţionariat Paraschiv ieşise.

Creanţa PSD-ului pe care o deţine offshore-ul cipriot în spatele căruia ar fi Paraschiv, cel ce i-a evacuat astăzi pe sindicalişti, se ridică la peste 430.000 de euro. Creanţa este scadentă în 2015.

Tot în 2009, conform Curentul, Paraschiv ar fi transferat, discret, şi acţiunile deţinute (75%) la Casa Latină SRL către partenera sa de afacere, aceeaşi Mihaela Drăgan.

În cele ce urmează, redăm comunicatul UGSR pe tema evenimentelor de azi,semnat de preşedintele executiv Marin Iancu:

"Uniunea Generală a Sindicatelor din România protestează public faţă deblocarea activităţii confederaţiei prin sigilarea şi schimbarea yalelor de la birourile în care îşi desfăşoară activitatea Preşedintele Executiv, vicepreşedinţii şi personalul angajat din Sediul Central situat în Bucureşti, Bdul. Regina Elisabeta nr. 45, sector 5.

Astăzi, 8 iulie 2014, în jurul orei 14,00, însoţită de un executor judecătoresc şi de doi poliţişti, o persoană care s-a legitimat Ioana Isbăşescu şi care pretinde că este jurista şi consiliera personală a preşedintelui UGSR, Ştefan Călinescu, a schimbat yalele camerelor sediului confederaţiei şi a sigilat mai multe birouri, printre care se află cele ale Preşedintelui Executiv, Vicepreşedinţilor, ai Federaţiei Naţionale Solidaritatea a Pensionarilor din România şi ai Federaţiei Române a Jurnaliştilor Mediasind, organizaţii membre UGSR.

Fără a avea o hotărâre de evacuare, executorul judecătoresc a refuzat să ţină cont de declaraţiile vicepreşedintelui UGSR, ale secretarului executiv şi ale celorlalţi angajaţi potrivit cărora, aşa-zisa Decizie care purta un antet UGSR şi în baza căreia acesta intervenea, nu are nicio valoare juridică deoarece nu este aprobată de membrii Biroului Executiv, nu are ştampila oficială a UGSR şi nici semnăturile autorizate, fiind semnată de o persoană necunoscută în numele preşedintelui.

În apărarea acestor ilegalităţi a intervenit şi Petrică Paraschiv, patronul de facto al societăţilor care au închiriat în mod fraudulos, pentru o perioadă de 20 de ani, mai multe spaţii din clădirea UGSR, SC Casa Latină SRL şi SC Zamorex LTD cu acţionar unic din Cipru. Acesta i-a dat afară pe vicepreşedintele şi secretarul executiv ai confederaţiei şi a închis apoi uşa principală de la intrare pentru a nu permite accesul presei. A fost contactat serviciul 112 şi a sosit un echipaj care a consemnat declaraţiile reprezentantului UGSR în prezenţa echipei de jurnalişti de la Epoch Times.

UGSR anunţă opinia publică că aceste abuzuri orchestrate de către un grup organizat care doreşte înstrăinarea totală a Sediului UGSR, sunt generate de Convocarea de către membrii afiliaţi, a Congresului Extraordinar a UGSR, ce va avea loc în data de 19 iulie 2014, şi care va lua în discuţie cererea declanşării unei cercetări penale împotriva celor care au săvârşit fapte care încalcă legea şi Statutul confederaţiei."


Articol realizat de Loredana Diacu pentru Epoch Times Romania


Ċ
Utilizator necunoscut,
10 iul. 2014, 00:14
Ċ
Utilizator necunoscut,
9 iul. 2014, 01:19