Evenimente‎ > ‎

UGSR – prădată din nou de grupuri de interese!

postat 9 iul. 2014, 01:01 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 23 iul. 2014, 01:27 ]

Uniunea Generală a Sindicatelor din România protestează public faţă de blocarea activității confederației prin sigilarea și schimbarea yalelor de la birourile în care îşi desfăşoară activitatea Preşedintele Executiv, vicepreşedinţii şi personalul angajat din Sediul Centralsituat în  Bdul. Regina Elisabeta nr. 45, sector 5, Bucureşti.

Astăzi, 8 iulie 2014, în jurul orei 14,00, însoţită de un executor judecătoresc şi de doi poliţişti, o persoană care s-a legitimat Ioana Isbăşescu și care pretinde că este jurista şi consiliera personală a preşedintelui UGSR, Ștefan Călinescu, a schimbat yalele camerelor sediului confederației şi a sigilat mai multe birouri, printre care se află cele ale Preşedintelui Executiv, Vicepreşedinţilor, ai Federaţiei Naţionale Solidaritatea a Pensionarilor din România şi ai Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, organizații membre UGSR.

Fără a avea o hotărâre de evacuare, executorul judecătoresc a refuzat să țină cont de declarațiile  vicepreşedintelui UGSR, ale secretarului executiv și ale celorlalți angajați potrivit cărora, așa-zisa Decizie care purta un antet UGSR și  în baza căreia acesta intervenea, nu are nicio valoare juridică deoarece nu este aprobată de membrii Biroului Executiv, nu are ştampila oficială a UGSR şi nici semnăturile autorizate, fiind semnată  de o persoană necunoscută în numele președintelui.

În apărarea acestor ilegalități a intervenit şi Petrică Paraschiv(foto) patronul de facto al societăților care au închiriat în mod fraudulos, pentru o perioadă de 20 de ani, mai multe spații din clădirea UGSR, SC Casa Latină SRL și SC Zamorex LTD cu acționar unic din Cipru. Acesta i-a dat afară pe vicepreşedintele şi secretarul executiv ai confederației și a închis apoi uşa principală de la intrare pentru a nu permite accesul presei. A fost contactat serviciul 112 şi a sosit un echipaj care a consemnat declaraţiile reprezentantului UGSR în prezența echipei de jurnaliști de la Epoch Times.

UGSR anunţă opinia publică că aceste abuzuri orchestrate de către un grup organizat care doreşte înstrăinarea totală a Sediului UGSR, sunt generate de Convocarea de către membrii afiliați, a Congresului Extraordinar a UGSR, ce va avea loc în data de 19 iulie 2014, și care va  lua în discuție cererea declanșării unei cercetări penale împotriva celor care au săvârșit fapte care încalcă legea și Statutul confederației.

Pentru informare, vă transmitem alăturat Decizia de Convocare a Congresului Extraordinar al UGSR. (veziaici)

Uniunea Generală a Sindicatelor din România

Marin Iancu, Preşedinte Executiv