Evenimente‎ > ‎

U G S R anunță lansarea site-ului ugsr.ro şi a ziarului “SOLIDARITATEA”

postat 17 dec. 2012, 05:51 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 13 ian. 2013, 23:20 de Utilizator necunoscut ]

Uniunea Generală a Sindicatelor din România - UGSR anunță astăzi, 14 ianuarie 2013, lansarea oficială a site-ului ugsr.ro şi a publicaţiei Ziarul “SOLIDARITATEA”. Conștientizând necesitatea acută a consolidării unei mișcări sindicale militante și considerând dialogul social drept apanajul democrației românești, cele două instrumente de comunicare au drept scop susținerea și promovarea drepturilor salariaţilor şi pensionarilor din ţara noastră, respectând în egală măsură tradiția, specificul național și imperativele viitorului.  

Site-ul ugsr.ro se constituie într-un forum al tuturor membrilor de sindicat care nu acceptă să le fie călcate în picioare drepturile, fiind o platformă care să medieze comunicarea dintre UGSR, public şi instituţiile statului. Site-ul este structurat pe mai multe secțiuni, conținând informații utile referitoare la acţiunile demarate de organizaţie în sprijinul membrilor săi, precum şi alte informaţii de interes general. Totodată, site-ul  ugsr.ro abordează şi problema înstrăinării ilegale şi a jefuirii patrimoniului sindical naţional, informaţii prezentate în unele anchete jurnalistice şi ale autorităţilor de stat.

În acelaşi timp, publicaţia UGSR, Ziarul SOLIDARITATEA, va fi portavocea tuturor membrilor UGSR, dar şi a celor care sunt nedreptăţiţi de către anumiţi patroni care nu respectă regulile unui parteneriat social echitabil, precum şi împotriva abuzurilor Puterii: Ani de-a rândul, pentru mulţi, joaca de-a sindicalismul nu a însemnat decât lupta pentru avere, putere şi influenţă. A venit timpul să fim solidari cu dreptatea, adevărul şi onestitatea pe care le-o cerem, în egală măsură, atât guvernanţilor, cât şi propriilor  conştiinţe. Acum avem o "istorie", avem o „casă“, avem un„nume“ şi avem o „voce“. Vocea noastră  este SOLIDARITATEA, ziarul care va fi alături de toţi aceia care au fost umiliţi, batjocoriţi, furaţi sau înjuraţi!” – se arată în mesajul publicaţiei.

 Înfiinţată în 13-15 august 1906, ca o forţă care se opunea organizaţiei patronale a Uniunii Generale a Industriaşilor din România – UGIR 1903, Uniunea Generală a Sindicatelor din România a fost principalul vector sindical în care interesul individului era pus pe primul plan. Pe parcursul existenţei sale, UGSR  a cunoscut două momente importante: primul, în anul 1945, când s-a înfiinţat Confederaţia Generală a Muncii (CGM), şi al  doilea, în  anul  1966, când şi-a schimbat denumirea, revenind la cea istorică, respectiv Uniunea Generală a Sindicatelor din România. De la 1906 până în prezent, UGSR  nu a fost niciodată dizolvată, desfiinţată sau lichidată!

Vă invităm să vă alăturați demersului nostru la adresa ugsr.ro și să vă exprimați părerea în paginile Ziarului “SOLIDARITATEA”.  

Departament Comunicare UGSR

 Ziarul Solidaritatea este un Proiect realizat cu sprijinul Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, organizaţie afiliată la UGSR. Publicaţia este tipărită de compania One-Solution Bucureşti. 

ugsr.ro este realizat şi administrat cu sprijinul ATLAS NETWORKING reprezentant pentru suita Google Apps in Romania.