Ştiri‎ > ‎

Bursa: "Grupuri de interese din mafia imobiliară vor să pună mâna pe sediul UGSR"

postat 9 iul. 2014, 23:44 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 9 iul. 2014, 23:45 ]
Ziarul Bursa pe mobil
 
 
UNIUNEA GENERALĂ A SINDICATELOR, EVACUATĂ DIN PROPRIUL SEDIU
Godinac, UGSR: "Grupuri de interese din mafia imobiliară vor să pună mâna pe sediul UGSR"
Companii-Afaceri
10.07.2014
Mafia imobiliară a Capitalei acţionează, prin intermediul grupurilor de interese, pentru a pune mâna pe clădirea din vecinătatea parcului Cişmigiu în care îşi are sediul Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR), susţin reprezentanţii confederaţiei. Astfel, conform lui Cristian Godinac, vicepreşedinte al UGSR, marţi, Ioana Isbăşescu, consilier al preşedintelui UGSR Ştefan Călinescu, a ajuns la sediul confederaţiei din centrul Bucureştiului, însoţită de doi executori judecătoreşti şi doi poliţişti, pentru a evacua membrii UGSR din clădire. 

Cristian Godinac ne-a declarat că, fără mandat, Ioana Isbăşescu şi executorii au schimbat yalele şi au sigiliat uşile birourilor UGSR, "trimisă de preşedintele neexecutiv Ştefan Călinescu". 

Vicepreşedintele UGSR ne-a spus: "I-am întrebat pe respectivii executori şi pe domnii poliţişti, îmbrăcaţi în civil, în ce bază acţionează, domniile lor răspunzându-ne că doar constată. Ni s-a menţionat chiar că ar fi scurgeri de gaze pe acolo, numai ca să justifice acţiunea. Miza este reprezentată de faptul că patronul restaurantului de la parterul clădirii (nr. Petrică Paraschiv, patronul Restaurantul Elisabeta) şi, totodată, chiriaşul etajului doi al clădirii (nr. aceeaşi persoană deţine şi Teatrul Elisabeta), vor să pună mâna, la fel de fraudulos, şi pe etajul unu al imobilului, unde avem noi sediul, prin intermediul preşedintelui UGSR Ştefan Călinescu". Contactaţi de ziarul nostru, reprezentanţii complexului Elisabeta ne-au declarat că, pentru moment, nu au niciun comentariu de făcut pe marginea acestui subiect.

Oficialii UGSR au explicat, într-un comunicat: "În apărarea acestor ilegalităţi a intervenit, şi Petrică Paraschiv, patronul de facto al societăţilor care au închiriat în mod fraudulos, pentru o perioadă de 20 de ani, mai multe spaţii din clădirea UGSR, SC Casa Latină SRL şi SC Zamorex LTD cu acţionar unic din Cipru. Acesta i-a dat afară pe vicepreşedintele şi secretarul executiv ai confederaţiei şi a închis apoi uşa principală de la intrare pentru a nu permite accesul presei. A fost contactat serviciul 112 şi a sosit un echipaj care a consemnat declaraţiile reprezentantului UGSR". 

De asemenea, Marin Iancu, preşedintele executiv al UGSR, a afirmat: "Fără a avea o hotărâre de evacuare, executorul judecătoresc a refuzat să ţină cont de declaraţiile vicepreşedintelui UGSR, ale secretarului executiv şi ale celorlalţi angajaţi potrivit cărora, aşa-zisa Decizie care purta un antet UGSR şi în baza căreia acesta intervenea, nu are nicio valoare juridică deoarece nu este aprobată de membrii Biroului Executiv, nu are ştampila oficială a UGSR şi nici semnăturile autorizate, fiind semnată de o persoană necunoscută în numele preşedintelui".

Vicepreşedintele UGSR, Cristian Godinac, ne-a mai spus că doamna Ioana Isbăşescu a fost trimisă la sediul UGSR chiar de preşedintele confederaţiei, Ştefan Călinescu, care s-ar afla în spatele contractelor de închiriere "frauduloase": "Contractele de închiriere sunt încheiate pe 20 de ani. Domnul Călinescu nu are autoritatea necesară de a încheia contracte de unul singur. Nimeni nu are voie să semneze singur, fără Biroul Executiv al UGSR", ne-a explicat domnia sa. Totodată, domnul Godinac ne-a explicat că acţiunea de marţi a fost declanşată de convocarea Congresului Extraordinar al UGSR, din data de 19 iulie, care are pe ordinea de zi, printre altele, "înstrăinarea şi închirierea frauduloasă a Sediului Central al UGSR şi Bulevardul Regina Elisabeta nr 45". Totodată, Marin Iancu este de părere că acţiunile de marţi "sunt generate de Convocarea de către membrii afiliaţi, a Congresului Extraordinar a UGSR care va lua în discuţie cererea declanşării unei cercetări penale împotriva celor care au săvârşit fapte care încalcă legea şi Statutul confederaţiei".

Cristian Godinac, totodată şi preşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, membră a UGSR, ne-a declarat că în cadrul Congresului Extraordinar se va depune o rezoluţie de anulare a tuturor contractelor, deciziilor şi hotărârilor luate de conducerea UGSR, adoptate fără acordul Biroului Executiv.

Domnia sa a conchis: "Din informaţiile noastre s-ar putea ca problema să fie mult mai complicată decât atât, este posibil să se fi umblat inclusiv la cadastru".

Vicepreşedintele UGSR ne-a mai explicat că a depus, ieri, plângere la Ministerul Afacerilor Interne, la Inspectoratul General al Poliţiei Române şi la Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti împotriva celor doi executori judecătoreşti şi a lui Petrică Paraschiv, menţionând, totodată, că împotriva celor doi poliţişti care au asistat la acţiune a depus plângere disciplinară, numindu-i "complici pasivi".

* Ştefan Călinescu, acuzat şi că nu vrea să justifice cheltuirea a 250.000 euro din bugetul UGSR

Pe lângă problemele legate de clădirea din centrul Capitalei, preşedintele UGSR, Ştefan Călinescu, este acuzat de mai multe fapte care ar fi prejudiciat confederaţia. Astfel, conform cu documentul de convocare a Congresului UGSR din data de 19 iulie, confederaţia "nu poate funcţiona legal din cauza repetatelor refuzuri ale conducerii de a convoca Biroul Executiv, Consiliul Naţional şi Congresul, aşa cum au solicitat, în mai multe rânduri, organizaţiile afiliate la UGSR şi uniunile judeţene". 

De asemenea, în document se arată că "grupul organizat format din preşedintele Ştefan Călinescu, consilierii Cosmin Călinescu şi Ioana Isbăşescu, primvicepreşedintele Dumitru Puiu Horea şi secretarul general Dragoş Frumosu, refuză să justifice cheltuirea din fondurile confederaţiei a peste un sfert de milion de euro". Acelaşi grup este suspect, în documentul de convocare semnat de Marin Iancu, de "săvârşirea unor fapte penale - fals, uz de fals, evaziune fiscală, furt, abuz în funcţie - şi adoptarea unor decizii ilegale".

Pe lângă contractele de închiere a clădirii sediului UGSR, în atenţia Congresului mai este propus şi subiectul "derulării şi cheltuirii unor fonduri pe alte entităţi care poartă numele de UGSR şi care nu au fost recunoscute de instanţele din România".

Documentul de convocare a Congresului "solicită domnului Ştefan Călinescu şi grupului său să se abţină până la Congresul Extraordinar de a mai folosi ştampila confederaţiei şi de a semna, individual, sau prin intermediari, orice document care implică UGSR".


  Articol scris de VLAD PÎRVU pentru Bursa.ro

Ziarul Puterea:

 

FRJ MediaSind solicită instituţiilor statului să ancheteze asaltul unor grupuri de interese asupra UGSR

V.G. | 2014-07-09 15:56
FRJ MediaSind solicită instituţiilor statului să ancheteze asaltul unor grupuri de interese asupra UGSR

 

Federația Română a Jurnaliștilor MediaSind, membră cu drepturi depline a Uniunii Generale a Sindicatelor din România, confederație sindicală recunoscută de lege prin Decizia nr.474/2010 a Curții de Apel București, protestează față de de lipsa de reacție a Poliției în fața atacului unor adevărate grupuri de interese infiltrate în mișcarea sindicală, asupra patrimoniului confederației noastre.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei, în data de 8 iulie a.c., Ioana Isbăşescu, o aşa-zisă consilieră a președintelui UGSR Ștefan Călinescu, însoţită de un executor judecătoresc și de alte două persoane îmbrăcate în civil care au susținut că sunt ofițeri de poliție, au întrerupt activitatea confederației prin schimbarea yalelor de la birourile Președintelui Executiv al UGSR și  al personalului confederației, aflate în Bucureşti, Bdul. Regina Elisabeta nr 45, sector 5. După ce au încercat să spargă şi biroul vicepreședintelui UGSR în care se aflau computerele și alte echipamente tehnice  aflate în proprietatea FRJ MediaSind și puse la dispoziția confederației pentru activități de comunicare și de imagine, aceștia au sigilat biroul.

Deși atât președintele FRJ MediaSind, cât și vicepreședintele UGSR, secretarul executiv și alți angajați au solicitat executorului un ordin judecătoresc, acesta a susținut că acționează în urma unei Decizii care poartă antetul UGSR. „Executorul judecătoresc a săvârșit un mare abuz. Acestuia i s-a explicat în nenumărate rânduri că acea adresă nu poate să producă efecte juridice deoarece nu are ștampila oficială a UGSR și nici semnăturile membrilor Biroului Executiv, singurul for care putea să ia o astfel de decizie. Fără să țină cont de cererile noastre de respectare a legalității, el a continuat acțiunea abuzivă, fiind secondat, în acest demers ilegal, chiar de patronul firmei care a închiriat fraudulos unele spații din sediul UGSR. În mod straniu, nici apelarea serviciului 112 și sosirea unui echipaj de poliție, nici lovirea unui angajat, nici blocarea presei la intrarea în clădire, nici invitarea afară a vicepreședintelui UGSR și a secretarului executiv  de către patronul firmei care a pus monopol ilegal  pe clădirea UGSR, nu i-a determinat pe oamenii legii să intervină. Lipsa de reacție a polițiștilor ridică mari semne de întrebare și chiar, mai mult, generează suspiciunea unor implicări  interesate, care vizează acapararea unei clădiri de patrimoniu ce valorează câteva milioane de euro”, susţin membrii MediaSind.

 Având în vedere aceste fapte, FRJ MediaSind propune Congresului Confederației ce va avea loc în data de 19 iulie a.c., să voteze o Rezoluție privind anularea tuturor contractelor de închiriere a clădirii UGSR din Bdul. Regina Elisabeta nr 45, încheiate în mod fraudulos, pe o perioadă de 20 de ani, fără acordul organelor de conducere ale confederaţiei. Totodată FRJ  MediaSind cere instituțiilor abilitate ale statului să cerceteze și să pună capăt atacurilor grupurilor de interese asupra averii UGSR.


Cotidianul.ro:

Protest public
Acuzații grave: "UGSR – prădată din nou de grupuri de interese!"
Nu-i pace în sindicate
Nu-i pace în sindicate

Uniunea Generală a Sindicatelor din România protestează public faţă de blocarea activității confederației prin sigilarea și schimbarea yalelor de la birourile în care îşi desfăşoară activitatea Preşedintele Executiv, vicepreşedinţii şi personalul angajat din Sediul Central situat în București, Bdul. Regina Elisabeta nr. 45, sector 5, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

Redăm comunicatul de presă:

”Astăzi, 8 iulie 2014, în jurul orei 14,00, însoţită de un executor judecătoresc şi de doi poliţişti, o persoană care s-a legitimat Ioana Isbăşescu și care pretinde că este jurista şi consiliera personală a preşedintelui UGSR, Ștefan Călinescu, a schimbat yalele camerelor sediului confederației şi a sigilat mai multe birouri, printre care se află cele ale Preşedintelui Executiv, Vicepreşedinţilor, ai Federaţiei Naţionale Solidaritatea a Pensionarilor din România şi ai Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, organizații membre UGSR.

Fără a avea o hotărâre de evacuare, executorul judecătoresc a refuzat să țină cont de declarațiile vicepreşedintelui UGSR, ale secretarului executiv și ale celorlalți angajați potrivit cărora, așa-zisa Decizie care purta un antet UGSR și în baza căreia acesta intervenea, nu are nicio valoare juridică deoarece nu este aprobată de membrii Biroului Executiv, nu are ştampila oficială a UGSR şi nici semnăturile autorizate, fiind semnată de o persoană necunoscută în numele președintelui.

În apărarea acestor ilegalități a intervenit şi Petrică Paraschiv, patronul de facto al societăților care au închiriat în mod fraudulos, pentru o perioadă de 20 de ani, mai multe spații din clădirea UGSR, SC Casa Latină SRL și SC Zamorex LTD cu acționar unic din Cipru. Acesta i-a dat afară pe vicepreşedintele şi secretarul executiv ai confederației și a închis apoi uşa principală de la intrare pentru a nu permite accesul presei. A fost contactat serviciul 112 şi a sosit un echipaj care a consemnat declaraţiile reprezentantului UGSR în prezența echipei de jurnaliști de la Epoch Times.

UGSR anunţă opinia publică că aceste abuzuri orchestrate de către un grup organizat care doreşte înstrăinarea totală a Sediului UGSR, sunt generate de Convocarea de către membrii afiliați, a Congresului Extraordinar a UGSR, ce va avea loc în data de 19 iulie 2014, și care va lua în discuție cererea declanșării unei cercetări penale împotriva celor care au săvârșit fapte care încalcă legea și Statutul confederației.”


 
 
site-ul bursa.ro 

Copyright © 2003-2014
SC Meta Ring SRL. Toate drepturile rezervate
Comments