Ştiri‎ > ‎

CAMPANIILE PUTEREA - Jaful UGSR. Marin Iancu spune că Victor Ciorbea minte

postat 25 iun. 2014, 06:05 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 25 iun. 2014, 06:06 ]
După ce am publicat opinia lui Victor Ciorbea referitoare la ancheta noastră “Jaful UGSR”, am primit la redacţie o reacţie din partea lui Marin Iancu, preşedinte executiv al UGSR. Iancu îi reaminteşte lui Ciorbea că prin Rezoluţia DNA faptele penale au fost comise şi de ex-liderul syndical, dar ele s-au prescris. Pentru a păstra echidistanţă faţă de acest subiect fierbine, “Jaful UGSR”, vă reamintim că Victor Ciorbea, în dreptul său la replică, a afirmat: “Împotriva rezoluţiei prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru prescrierea faptei, am făcut plângere la procurorul ierarhic superior. Plângerile formulate de mine au fost admise şi s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru inexistenţa faptei şi/sau, după caz, a inexistenţei elementelor constitutive ale acesteia. Plângerile formulate de către Aurelian Pavelescu împotriva acestor din urmă soluţii, au fost respinse, ca nefondate, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia penală”.

Pentru a rezolva această dilemă, îl invităm pe Victor Ciorbea să ne pună la dispoziţie, spre grabnică publicare, copiile după plângerea depusă la DNA şi răspunsul primit, precum şi după deciza luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Până când vom primi din partea lui Victor Ciorbea documentele solicitate de PUTEREA, redăm integral punctul de vedere exprimat de către Marin Iancu cu… documentele aferente:

“Stimate domnule Mihai Pâlşu,

În primul rând doresc să vă mulţumesc în numele colegilor mei de la UGSR pentru articolul deosebit de pertinent pe care l-aţi publicat în data de 22 iunie 2014 privind fraudarea patrimoniului UGSR. În al doilea rând, am luat act şi de Dreptul la replică transmis de dl Victor Ciorbea, prin care domnia sa susţine că s-a dispus neînceperea urmăririi penale «pentru inexistenţa faptei şi/sau, după caz, a inexistenţei elementelor constitutive ale acesteia». Această afirmaţie este contrazisă însă chiar de  Rezoluţiile DNA pe care vi le trimitem în ataşament, în care se precizează  ca *«cercetările nu pot continua, întrucât, în ceea ce priveşte ambele infracţiuni* (înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale - nota noastră)* a intervenit termenul de prescripţie a răspunderii penale, astfel cum sunt prevăzute la art. 122. C.pen.»* (pagina 6 din Rezoluţia DNA nr. 352/2013). Cu mulţumiri pentru tot sprijinul acordat pentru aflarea adevărului privind fraudarea patrimoniului UGSR de către liderii marilor confederaţii sindicale, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi vă stăm oricând la dispoziţie cu noi dovezi.

Cu deosebită stimă,

Marin Iancu,

Preşedinte Executiv al UGSR”

Sursa: Puterea.ro