Ştiri‎ > ‎

CCR va judeca neconstituţionalitatea Codului Muncii şi a Legii Dialogului Social!

postat 27 nov. 2014, 03:23 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 27 nov. 2014, 03:23 ]
Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind susţine demersurile din justiţie ale membrului său afiliat, FRJ MediaSind, privind anularea prevederilor abuzive din Legea nr 40/2011, Codul Muncii şi Legea nr. 62/2011 a Dialogului Social, precum şi respectarea de către angajatori a prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media.

Federaţia FAIR-MediaSind a luat act de Hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care s-a admis cererea FRJ MediaSind referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a Codului Muncii şi a Legii Dialogului Social, acte normative  care au fost negociate în genunchi de către anumiţi lideri de confederaţii sindicale şi care transformă în fiecare zi pe angajaţii români în sclavi moderni, legi trecute cu rapiditate prin Parlamentul României prin asumarea răspunderii Guvernului.

Prin excepţiile de neconstituţionalitate ridicate, FRJ MediaSind a semnalat instanţei  carenţele privind formula de atestare a autenticităţii actelor normative, încălcarea unor principii ale statului de drept precum cele ale securităţii raporturilor juridice şi ale legalităţii, prevăzute în Constituţie.

Din analiza  jurisprudenţei Curţii Constituţionale rezultă că speţe asemănătoare cu cele prezentate de FRJ MediaSind au fost soluţionate favorabil de către magistraţi. Menţionăm că în acest caz (vezi aici), FRJ MediaSind a fost reprezentată de o echipă de jurişti coordonată de reputatul avocat doctor Ştefan Naubauer, coordonatorul Departamentului juridic al organizaţiei noastre.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind face un apel către toate sindicatele din bază, indiferent de afiliere, să susţină acţiunea din justiţie a colegilor din mass-media prin transmiterea unor mesaje de solidarizare la mail office@mediasind.ro.  Aceste mesaje vor fi apoi prezentate instanţei.

Considerăm că numai prin solidaritate putem recâştiga drepturile scoase la mezat pentru obţinerea unor foloase personale de către cozile de topor din fruntea mişcarii sindicale. Aşa-zişii „lideri” ne-au vândut guvernanţilor, acceptând reglementări care ne transformă pe toţi în simple unelte, lăsându-ne lipsiţi de drepturi elementare prevăzute în legislaţia internaţională a muncii.

Biroul Executiv Permanent al FAIR-MediaSind               Bucureşti, 27 noiembrie 2014