Ştiri‎ > ‎

Epoch Times: Congresul UGSR se apără de atacurile "rechinilor imobiliari"

postat 20 iul. 2014, 21:37 de Utilizator necunoscut   [ actualizat la 20 iul. 2014, 21:38 ]
Revista Presei 21 iulie 2014 :

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES:

Marin Iancu, noul președinte al UGSR

sâmbătă, 19 Iul 2014, 16:47  •  SOCIAL

Marin Iancu a fost ales președinte al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) după ce Congresul organizației a decis, sâmbătă, revocarea din funcție a fostei conduceri pe motiv că aceasta a înstrăinat fraudulos patrimoniul organizației, arată un comunicat al UGSR remis AGERPRES.

Foto: UGSR

'Peste 100 de delegați prezenți la Congres au votat cu unanimitate de voturi revocarea din funcția de președinte al  confederației și excluderea din organizație a lui Ștefan Călinescu și a grupului său format din Dumitru Puiu Horea primvicepreședinte, Dragoș Frumosu, secretar general și a consilierilor Ioana Isbășescu și Cosmin Călinescu. Congresul a votat o Rezoluție prin care împuternicește noua conducere aleasă să facă toate demersurile necesare pentru a depune în justiție acțiuni civile și penale împotriva celor care au acționat împotriva intereselor organizației și pentru a anula toate actele semnate de fosta conducere fără acordul forurilor statutare', se menționează în comunicatul citat.

Noul președinte al UGSR a fost ales Marin Iancu, iar primvicepreședinte este Cristinel Godinac. Alături de cei doi, din conducerea UGSR mai fac parte nouă vicepreședinți, un secretar general, un secretar general adjunct și patru secretari executivi. Comisia de cenzori este formată dintr-un președinte, Ion Argeșeanu, și doi membri.

Aceștia au fost aleși pentru o perioadă de patru ani.

'UGSR reprezintă o forță care nu va capitula în fața rechinilor imobiliari, în fața unor grupuri de interese care doresc să acapareze patrimoniul mișcării sindicale din România. Așa cum UGSR are acum bărbăția să-și facă curățenie în propria casă, prin excluderea celor care au călcat în picioare principiile sindicalismului, transformând organizația într-o anexă a unor privați, tot așa va reuși să coaguleze în continuare mișcarea sindicală din România', a declarat Marin Iancu, noul președinte al UGSR.

De asemenea, Congresul și-a stabilit strategia pentru următorii patru ani și cere actualei clase politice să modifice în regim de urgență legislația muncii, despre care afirmă că este cea mai restrictivă din Uniunea Europeană,  pentru ca salariații să poată fi reprezentați și apărați de organizațiile sindicale.

AGERPRES/ (AS — editor: Andreea Marinescu)

 The Epoch Times:

Congresul UGSR se apără de atacurile "rechinilor imobiliari"

20.07.2014 Loredana Diacu Congres extraordinar UGSR, 19 iulie 2014 (Epoch Times)

Material video pe pagina oficială Epoch Times.

Congresul Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) s-a reunit sâmbătă în sesiune extraordinară pentru a lua măsuri de urgenţă împotriva atacurilor la adresa patrimoniului imobiliar al confederaţiei sindicale venite din partea unor grupuri de interese, sprijinite de o facţiune din conducerea UGSR.

Congresul a fost convocat după ce, în urmă cu 11 zile, reprezentaţii sindicalelor afiliate UGSR ce îşi au birourile pe Bulevardul Regina Elisabeta 45, clădire monument istoric aflată într-o zonă foarte scumpă din Bucureşti, s-au trezit evacuaţi fără nici un avertisment din birouri, de un executor judecătoresc. În timpul acestei acţiuni, efectuată fără un ordin de evacuare, sub ochii indiferenţi ai poliţiei care nu a intervenit, o angajată a UGSR-ului a fost plesnită peste faţă de chiar consiliera preşedintelui confederaţiei, Ştefan Călinescu, care, fără să se consulte cu Biroul Executiv, a închiriat abuziv birourile sindicatelor unui afacerist din cercurile de putere a PSD.

În consecinţă, cei peste 100 de delegaţi reuniţi sâmbătă la Congres au votat cu unanimitate de voturi revocarea din funcţia de preşedinte a confederaţiei şi excluderea din organizaţie a lui Ştefan Călinescu şi a grupului său format din Dumitru Puiu Horea primvicepreşedinte, Dragoş Frumosu, secretar general şi a consilierilor Ioana Isbăşescu (persoana care a lovit-o peste faţă pe angajata UGSR-ului în timpul evacuării) şi pe Cosmin Călinescu.

Pe lângă închirierea în condiţii suspecte, pe 20 de ani şi la un preţ derizoriu a sediului UGSR din Regina Elisabeta, cei cinci nu au putut justifica cheltuirea a peste un sfert de milion de euro din banii confederaţiei, informează UGSR printr-un comunicat de presă remis Epoch Times.

"UGSR reprezintă o forţă care nu va capitula în faţa rechinilor imobiliari, în faţa unor grupuri de interese care doresc să acapareze patrimoniul mişcării sindicale din România. Aşa cum UGSR are acum bărbăţia să-şi facă curăţenie în propria casă, prin excluderea celor care au călcat în picioare principiile sindicalismului, transformând organizaţia într-o anexă a unor privaţi, tot aşa va reuşi să coaguleze în continuare mişcarea sindicală din România.” – a declarat Marin Iancu, noul preşedinte al UGSR, comentând închirierea sediului UGSR către un afacerist despre care presa a scris de-a lungul anilor că este implicat în varii afaceri cu membri din eşalonul de vârf al PSD.

De asemenea, congresul a votat o Rezoluţie prin care noua conducere aleasă este împuternicită să facă toate demersurile necesare pentru a depune în justiţie acţiuni civile şi penale împotriva celor care au acţionat împotriva intereselor organizaţiei şi pentru a anula toate actele semnate de fosta conducere fără acordul forurilor statutare.

De asemenea, Congresul şi-a stabilit strategia pentru următorii patru ani şi cere actualei clase politice să modifice în regim de urgenţă legislaţia muncii, care este cea mai restrictivă din Uniunea Europeană, pentru ca salariaţii să poată fi reprezentaţi şi apăraţi de organizaţiile sindicale.

Ziarul Puterea:

SINDICATE. Conducere nouă la UGSR

R.P. | 2014-07-20 19:50

Marin Iancu a fost ales președinte al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR), după ce Congresul organizației a decis, sâmbătă, revocarea din funcție a fostei conduceri pe motiv că aceasta a înstrăinat fraudulos patrimoniul organizației, arată un comunicat de presă.

“Peste 100 de delegați prezenți la Congres au votat cu unanimitate de voturi revocarea din funcția de președinte al  confederației și excluderea din organizație a lui Ștefan Călinescu și a grupului său format din Dumitru Puiu Horea, prim-vicepreședinte, Dragoș Frumosu, secretar general, și a consilierilor Ioana Isbășescu și Cosmin Călinescu”, se menționează în comunicatul UGSR.

Noul președinte al UGSR a fost ales Marin Iancu, iar prim-vicepreședinte este Cristinel Godinac. Alături de cei doi, din conducerea UGSR mai fac parte nouă vicepreședinți, un secretar general, un secretar general adjunct și patru secretari executivi. Aceștia au fost aleși pentru o perioadă de patru ani.

Jurnal de Dâmboviţa :

Marin Iancu, noul președinte al UGSR

Congresul Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) a decis, sâmbătă, revocarea din funcţie a fostei conduceri a organizaţiei, pe motiv că aceasta i-a înstrăinat în mod fraudulos patrimoniul, arată un comunicat al UGSR remis AGERPRES. Noul preşedinte al UGSR a fost ales Marin Iancu, iar primvicepreşedinte este Cristinel Godinac.

 Alături de cei doi, din conducerea UGSR mai fac parte nouă vicepreşedinţi, un secretar general, un secretar general adjunct şi patru secretari executivi. Comisia de cenzori este formată dintr-un preşedinte, Ion Argeşeanu, şi doi membri. Aceştia au fost aleşi pentru o perioadă de patru ani.

Agerpres şi Jurnal de Dâmboviţa

MediaSind.ro :

Congresul UGSR a decis excluderea grupului organizat care a înstrăinat fraudulos patrimoniul confederaţiei

Congresul Uniunii Generale a Sindicatelor din România – UGSR, ce a avut loc  în sesiune extraordinară astăzi, 19 iulie 2014 în Bucureşti, a votat strategia confederaţiei pentru a contracara ultimele atacuri ale unor grupuri de interese asupra patrimoniului confederaţiei, prin înstrăinarea frauduloasă către un investitor privat, a clădirii de patrimoniu naţional aflată în Bdul. Regina Elisabeta nr. 45, sector 5 Bucureşti.

Peste 100 de delegaţi prezenţi la Congres au votat cu unanimitate de voturi revocarea din funcţia de preşedinte a  confederaţiei şi excluderea din organizaţie a lui Ştefan Călinescu şi a grupului său format din Dumitru Puiu Horea primvicepreşedinte, Dragoş Frumosu, secretar general şi a consilierilor Ioana Isbăşescu şi Cosmin Călinescu. (vezi aici Rezoluţia)

Congresul a votat o Rezoluţie prin care împuterniceşte noua conducere aleasă să facă toate demersurile necesare pentru a depune în justiţie acţiuni civile şi penale împotriva celor care au acţionat împotriva intereselor organizaţiei şi pentru a anula toate actele semnate de fosta conducere fără acordul forurilor statutare. (vezi aici Rezoluţia)

De asemenea, Congresul şi-a stabilit strategia pentru următorii patru ani şi cere actualei clase politice să modifice în regim de urgenţă legislaţia muncii, care este cea mai restrictivă din Uniunea Europeană,  pentru ca salariaţii să poată fi reprezentaţi şi apăraţi de organizaţiile sindicale. (vezi aici Rezoluţia)

Pentru o perioadă de patru ani, a fost aleasă următoarea conducere:

- Marin Iancu, Preşedinte

- Cristinel  Godinac – primvicepresedinte

- Leonard Păduret, vicepresedinte,

- Marin Constantin, vicepresedinte

- Adrian Itu, vicepreşedinte

- Gheorghe Stoian, vicepresedinte,

- Petre Rădulescu, vicepresedinte

- Maria Paraschiv, vicepresedinte

- Ilie Gorgan, vicepresedinte

- Aurel Mihut, vicepresedinte

- Ion Moraru, vicepresedinte

- Emil Păscut, secretar general,

 - Adrian Valentin Moise, secretar general adjunct

- Florea Lazăr, secretar executiv

- Adrian Bujorică Nania, secretar executiv,

- Gheorghe Curcă, secretar executiv

- Dumitru Munteanu, secretar executiv

Comisia de cenzori: Ion Argeseanu, presedinte, Cristina Cretu, membru, Ana Marcu, membru

„UGSR reprezintă o forţă care nu va capitula în faţa rechinilor imobiliari, în faţa unor grupuri de interese care doresc să acapareze patrimoniul mişcării sindicale din România. Aşa cum UGSR are acum bărbăţia să-şi facă curăţenie în propria casă, prin excluderea celor care au călcat în picioare principiile sindicalismului, transformând organizaţia într-o anexă a unor privaţi, tot aşa va reuşi să coaguleze în continuare mişcarea sindicală din România.” – a declarat Marin Iancu, noul preşedinte al UGSR. (vezi aici Raportul)

 Departament Comunicare UGSR

Foto: Alex Tudor, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Aceleaşi ştiri au apărut în mai multe site-uri şi publicaţii. Mai multe amănunte găsiţi pe site-ul organizaţiei, la adresa www.ugsr.ro