Ştiri‎ > ‎

În Noaptea Muzeelor, actorii joacă teatru la UGSR!

postat 17 mai 2013, 06:54 de Utilizator necunoscut
Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR)
 şi Asociaţia de Cooperare Europeană Ovidius îi invită pe bucureşteni, sâmbătă spre duminică, în Noaptea Muzeelor, la un happening cultural care se va desfăşura într-o clădire-monument: este vorba despre imobilul din Bd. Regina Elisabeta nr. 45, una dintre clădirile semnificative pentru stilul arhitectural al sfârşitului secolului al XIX-lea, care găzduieşte, în prezent, sediul UGSR.  Începând cu ora 21.00 şi până la 2.00 dimineaţa, vizitatorii vor putea urmări trei spectacole de teatru şi vor putea admira expoziţia colectivă de fotografie „Maramureşul istoric, recreat prin istorii personale“, precum şi cea a artistului fotoIrinel Cârlănaru

Cele trei spectacole de teatru cuprinse în program sunt:, „Bullets over Lipscani“ (ora 22.00, regia Eugen Gyemant, cu Dan Rădulescu, Smaranda Caragea şi Cătălin Babliuc), „Colibri“ (ora 23.00, regia Florin Piersic Jr., cu Laurenţiu Bănescu şi Daniel Popa), „Anul viitor la aceeaşi oră“ (ora 23.45, regia Daniel Popa, cu Miruna Bilei şi Alexandru Zob). Programul de vizitare este cuprins între orele 21.00 şi 2.00.

Imobilul din Bd. Regina Elisabeta nr.45, astăzi clădire de patrimoniu, a fost construit în 1912 pentru Clubul Austro-Ungar, fiind cunoscut în epocă drept „Palatul Duna“.Construcţia eclectică, operă a arhitectului Rudolf Quich, a fost ridicată pe un teren donat de baronul vienez Jules de Waldberg. În perioada interbelică, clădirea a găzduit, pentru o perioadă, Senatul României. La primul nivel sunt spaţii cu destinaţia de birouri. Etajul al doilea al clădirii, care va fi deschis vizitatorilor în Noaptea Muzeelor, este un complex de săli de spectacole şi conferinţe, în care se îmbină elemente de design ce ţin de clasicism, modernism şi artdeco.

Prin activităţile desfăşurate prin intermediul caselor de cultură ale sindicatelor sau a binecunoscutului Ansamblul Artistic „Rapsodia“, UGSR a funcţionat, până în 1989, ca un integrator cultural, rol pe care doreşte să şi-l reasume, odată cu recuperarea pe cale judiciară a patrimoniului.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucureşti, alCentrului de Pregătire Profesională în Cultură şi al Asociaţiei Doctor’s Studio.

 

Vă aşteptăm cu drag, în Noaptea Muzeelor, la sediul UGSR din Bd. Regina Elisabeta nr.45!

Bucureşti, 17 mai 2013

 

Persoană de contact:

 Florina Tecuceanu, consultant PR

florina.tecuceanu@gmail.com

tel: 0730 190 782

www.ugsr.ro